Τελευταία ενημέρωση: 3 Απριλίου 2020

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η παρούσα πολιτική διαχείρισης προσωπικών δεδομένων (εφεξής η «Πολιτική») περιγράφει την πρακτική της εταιρείας με την επωνυμία  SEMPREVIVA LTD, η οποία εδρεύει στη Λευκωσία Κύπρου, οδός Προδρόμου  65, Γρ. 702, Τ.Κ 2063, Τηλ. 00357-22311619 και 0030-6947890798, ΑΦΜ 996796521, VAT: CY 10397255B και Δ.Ο.Υ : Α΄ Αθηνων,  (εφεξής «Εμείς», «εμείς», «Eμάς», «μας» ή η «Εταιρεία») αναφορικά με τη συλλογή, τη χρήση, την αποθήκευση και την αποκάλυψη των Προσωπικών Δεδομένων (όπως ορίζονται κατωτέρω) που παρέχονται σε Εμάς από τους χρήστες του Ιστότοπου semprevivahellas.com (εφεξής ο «Ιστότοπος», καθώς και του περιεχομένου, των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω του Ιστότοπου (εφεξής συλλογικά οι «Υπηρεσίες»).

Η παρούσα πολιτική αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Όρων Λειτουργίας & Χρήσης του Ιστότοπου, οι οποίοι ενσωματώνονται δι’ αναφοράς. Κάθε όρος με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα αυτού που χρησιμοποιείται αλλά δεν ορίζεται στην παρούσα Πολιτική θα έχει την έννοια που ορίζεται στους Όρους Χρήσης. Στην αρχή της παρούσας αναγράφεται η τελευταία ενημέρωση της Πολιτικής. Παρακαλούμε να επισκέπτεστε και να διαβάζετε την παρούσα Πολιτική περιοδικά, αφού ενδέχεται να την τροποποιούμε τακτικά. Κάθε φορά που θα επισκέπτεστε τον Ιστότοπο και θα μας παρέχετε πληροφορίες, με τον τρόπο αυτό αποδέχεστε τις πρακτικές που περιγράφονται στην Πολιτική μας, εκείνη την χρονική στιγμή.

1. Εισαγωγή

Σεβόμαστε και υποστηρίζουμε τα ατομικά δικαιώματα στην ιδιωτική ζωή και την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες και επιθυμούμε την ασφαλή περιήγηση των χρηστών του Ιστότοπου μας. Έχουμε αναπτύξει την παρούσα Πολιτική ώστε να μπορούμε να γίνουμε σαφείς σε εσάς σχετικά με τις πρακτικές μας για τη συλλογή, χρήση και διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων.

2. Εφαρμοστέο Δίκαιο

Το εφαρμοστέο δίκαιο προστασίας προσωπικών δεδομένων (εφεξής το «Εφαρμοστέο Δίκαιο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»), αποτελείται από την ισχύουσα εθνική και κοινοτική νομοθεσία για τη συλλογή, χρήση και αποκάλυψη των προσωπικών σας δεδομένων από εμάς, συμπεριλαμβανομένου του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου που ψηφίστηκε την 27η Απριλίου 2016 και τίθεται σε εφαρμογή από τις 25 Μαΐου 2018 (εφεξής ο «Κανονισμός»).

3. Ορισμός Προσωπικών Δεδομένων

Για τους σκοπούς της παρούσας Πολιτικής, ως «Προσωπικά Δεδομένα» νοούνται οι πληροφορίες και τα δεδομένα σχετικά με ένα συγκεκριμένο άτομο, όπως, για παράδειγμα, η ημερομηνία γέννησης, το όνομα και επίθετο, η διεύθυνση κατοικίας, ο αριθμός τηλεφώνου, το φύλο, διεύθυνση του IP του κ.λπ.

Εμείς συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε ή διαχειριζόμαστε τα  Προσωπικά σας Δεδομένα, σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική και σύμφωνα με το Εφαρμοστέο Δίκαιο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

4. Υπεύθυνος Επεξεργασίας

Η Εταιρεία, είναι η υπεύθυνη επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων και με αυτή την ιδιότητα αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλίζει την τήρηση του εμπιστευτικού χαρακτήρα των Προσωπικών σας Δεδομένων και να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη άσκηση των δικαιωμάτων που σας παρέχει το Εφαρμοστέο Δίκαιο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

5. Ειδική σημείωση για τους ανήλικους

Ανήλικοι κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών και πρόσωπα τα οποία δεν έχουν πλήρη ικανότητα για δικαιοπραξία, σύμφωνα με την εφαρμοστέα στην περίπτωση τους δικαιοδοσία απαγορεύεται να γνωστοποιούν σε Εμάς, μέσω του Ιστότοπου, τηλεφωνικά ή με οποιονδήποτε τρόπο, Προσωπικά τους Δεδομένα, χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση του προσώπου ή των προσώπων που ασκούν τη γονική μέριμνα αυτών. Ζητάμε από τα πρόσωπα αυτά να μην υποβάλουν πληροφορίες σε Εμάς. Σε περίπτωση που οι χρήστες του Ιστότοπου είναι κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών και εξακολουθούν να μας γνωστοποιούν Προσωπικά τους Δεδομένα μέσω του Ιστότοπου, θα θεωρείται από Εμάς ότι τα πρόσωπα αυτά έχουν λάβει προηγούμενη συγκατάθεση του προσώπου ή των προσώπων που ασκούν τη γονική μέριμνα αυτών.

6. Μας παρέχετε Προσωπικά σας Δεδομένα στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Αν επιθυμείτε να προχωρήσετε στην δημιουργία προσωπικού λογαριασμού μέσω στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Ιστότοπου, θα σας ζητηθούν κάποιες προσωπικές σας πληροφορίες, όπως το όνομα και επώνυμό σας, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email), η διεύθυνσή σας και ενδεχομένως άλλα δεδομένα σας, που θα χρησιμοποιηθούν για την αρμονική και άρτια εξυπηρέτησή σας.
  • Όταν χρησιμοποιείτε τις φόρμες επικοινωνίας που υπάρχουν στον ιστότοπό μας, ενδεχομένως να σας ζητηθούν επίσης ορισμένα προσωπικά στοιχεία σας, όπως είναι η ηλεκτρονική σας διεύθυνση-email, οι λεπτομέρειες του τρόπου πληρωμής όταν παραγγέλνετε από το ηλεκτρονικό κατάστημά μας και η διεύθυνση email σας όταν εγγραφείτε σε κάποιον από τους διαγωνισμούς ή ενημερωτικά δελτία μας (newsletter).
  • Αν επικοινωνήσετε (γραπτά ή προφορικά) με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Εταιρείας: ενδέχεται να αποθηκεύσουμε/καταχωρήσουμε την σχετική αλληλογραφία/επικοινωνία σας, όπως επίσης τυχόν στοιχεία που θα σας ζητηθούν και είναι απαραίτητα για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας ή/και την απόδειξη της συναλλακτικής μας σχέσης (π.χ. σε περίπτωση που πραγματοποιήσετε τηλεφωνική παραγγελία προϊόντων).

7. Πληροφορίες που λαμβάνουμε αυτόματα όταν επισκέπτεστε τον Ιστότοπο ή όταν κάνετε χρήση των Υπηρεσιών.

ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ

Ενδέχεται να συλλέξουμε πληροφορίες από τον Ιστότοπο και από τον τρόπο που τον χρησιμοποιείτε. Όταν επισκέπτεστε τον Ιστότοπο, το πρόγραμμα περιήγησης ιστού αποστέλλει δεδομένα προς τους διακομιστές μας. Με αυτές τις πληροφορίες μπορούμε να βελτιστοποιήσουμε τις υπηρεσίες μας, εξατομικεύοντας και βελτιώνοντας την εμπειρία σας όταν χρησιμοποιείτε την Ιστότοπος (μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, κινητού τηλεφώνου ή άλλης φορητής συσκευής).

Αυτές οι πληροφορίες ενδέχεται να συμπεριλαμβάνουν τα κάτωθι στοιχεία:

  • τη διεύθυνση IP σας,
  • την ημερομηνία και την ώρα της επίσκεψής σας στην Ιστότοπος,
  • την διεύθυνση URL παραπομπής (δηλαδή την Ιστότοπος από την οποία προήλθε ο χρήστης),
  • τις σελίδες που έχετε επισκεφτεί στον διαδικτυακό μας τόπο,
  • πληροφορίες για τη συσκευή που χρησιμοποιείτε και για το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας (τύπος του προγράμματος περιήγησης ιστού και έκδοση, λειτουργικό σύστημα κ.τ.λ.).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΑΣ

Όταν επισκέπτεστε την Ιστότοπος από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, το κινητό σας ή την φορητή συσκευή σας, μπορούμε να συλλέγουμε και να επεξεργαζόμαστε πληροφορίες για την πραγματική σας θέση, βάσει π.χ. των σημάτων GPS που εκπέμπει η συσκευή. Ενδέχεται, επίσης, να χρησιμοποιήσουμε και διάφορες άλλες τεχνολογίες για να προσδιορίσουμε τη θέση σας, όπως είναι τα δεδομένα του αισθητήρα της συσκευής σας που θα μπορούν, για παράδειγμα, να μας παρέχουν πληροφορίες σχετικά με κοντινά σημεία πρόσβασης Wi-Fi, ή Επικοινωνία Κοντινού Πεδίου (NFC) ή/και πύργους GSM. Σημειώστε ότι θα σας ενημερώσουμε όταν πρόκειται να χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που αφορούν τη θέση σας, ενώ συνήθως μπορείτε να μην επιτρέψετε ή να απενεργοποιήσετε την αποστολή πληροφοριών της θέσης σας μέσω των ρυθμίσεων της συσκευής σας ή του προγράμματος περιήγησης ιστού σας.

Cookies και άλλα αναγνωριστικά

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε διάφορες τεχνολογίες για να συλλέγουμε και να αποθηκεύουμε πληροφορίες όταν επισκέπτεσθε  τον Ιστότοπό μας, και αυτό ενδεχομένως να περιλαμβάνει την αποστολή ενός ή περισσοτέρων cookies ή άλλων αναγνωριστικών προς τη συσκευή σας. Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα cookies και τα αναγνωριστικά και για το πώς μπορούν να απενεργοποιηθούν θα βρείτε κατωτέρω στο άρθρο 15.

8. Πληροφορίες σχετικά με τα Προσωπικά Δεδομένα που συλλέγουν άλλες ιστοσελίδες – Διαφήμιση μέσω τρίτων

Είναι πιθανόν να τοποθετούμε τον Ιστότοπο, συνδέσεις («links») προς άλλες ιστοσελίδες που λειτουργούν από τρίτους, καθόσον έχουμε και θα έχουμε μελλοντικά συνεργασίες με τρίτους. Όταν κάνετε «κλικ» σε αυτές τις συνδέσεις ή αλλιώς επισκέπτεστε, συμμετέχετε ή χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες ή τις ιστοσελίδες άλλων μερών, ανεξάρτητα από το αν περιέχουν ή όχι την εμπορική ονομασία μας, εμπορικά σήματα μας και άλλα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας μας, μαζί με εκείνα του τρίτου μέρους που χειρίζεται την εκάστοτε Ιστότοπος, θα πρέπει να γνωρίζετε και να έχετε επίγνωση ότι Εμείς δεν ελέγχουμε τις επιχειρηματικές πρακτικές αυτών των μερών, και ότι η παρούσα Πολιτική δεν εφαρμόζεται σε αυτά τα άλλα μέρη ή στις ιστοσελίδες τους.

Επιτρέπουμε σε εταιρείες τρίτων να προβάλλουν διαφημίσεις ή/και να συλλέγουν ορισμένες ανώνυμες πληροφορίες όταν επισκέπτεστε την Ιστότοπος. Αυτές οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν ανώνυμα, μη προσωπικά αναγνωρίσιμα/ταυτοποιήσιμα στοιχεία, κατά τις επισκέψεις σας στην Ιστότοπος ή σε άλλες ιστοσελίδες προκειμένου να παρέχουν διαφημίσεις για αγαθά και υπηρεσίες που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν. Αυτές οι εταιρείες συνήθως χρησιμοποιούν ένα cookie ή web beacon τρίτου για τη συλλογή αυτών των πληροφοριών. Περισσότερες πληροφορίες για τα cookies θα βρείτε κατωτέρω στο άρθρο 15.

9. Χρήση των Προσωπικών σας Δεδομένων

Χρησιμοποιούμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα για τους σκοπούς που περιγράφονται συνοπτικά κατωτέρω:

  • Διαχείριση της παραγγελίας που πραγματοποιήσατε μέσω του ιστότοπου ή τηλεφωνικώς: Χρησιμοποιούμε πληροφορίες όπως το όνομά σας, τη διεύθυνσή σας και λεπτομέρειες πληρωμής για να μπορούμε να επεξεργαστούμε και να σας παραδώσουμε τις παραγγελίες σας, καθώς και για να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση της παραγγελίας σας. Ενδέχεται επίσης να χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες σας από τις συνεργαζόμενες πύλες/πλατφόρμες μέσων πληρωμών για να αξιολογηθεί αυτόματα η πιστοληπτική ικανότητά σας
  • Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών: Εάν επικοινωνήσετε (τηλεφωνικώς ή εγγράφως) με το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών μας (ή αντιστρόφως), χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες της παραγγελίας σας καθώς και το ιστορικό της επικοινωνίας μας για να απαντήσουμε στα αιτήματά σας, να διαχειριστούμε την παραγγελία σας, να διευκολύνουμε την άσκηση των δικαιωμάτων σας και γενικότερα για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.
  • Μάρκετινγκ / Προώθηση: Για να σας αποστέλλουμε μηνύματα (e-mail) με νέα και ενημερώσεις σχετικά με τον Ιστότοπο και τα προϊόντα μας, για να σας παρέχουμε και να σας στέλνουμε πληροφορίες που απευθύνονται στα ενδιαφέροντά σας (όπως ηλεκτρονικά πανό/banners και προσφορές), λαμβάνοντας σε κάθε περίπτωση την προηγούμενη συγκατάθεσή σας για να χρησιμοποιήσουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα για τους ανωτέρω σκοπούς.
  • Χρήση του Ιστότοπου: Για να βελτιώσουμε και να προσαρμόσουμε το περιεχόμενο του Ιστότοπου και τις προσφορές προϊόντων, για να αναλύσουμε τη χρήση του Ιστότοπου.
  • Άλλες υπηρεσίες της Εταιρείας: Μπορούμε, επίσης, να χρησιμοποιήσουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα για να σας παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχονται από τρίτους. Ακόμα, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα για να σας προωθήσουμε μηνύματα άλλων μελών ή χρηστών διευκολύνοντας έτσι την επικοινωνία σας με άλλα μέλη ή χρήστες του Ιστότοπου.
  • Επίλυση διαφορών: Μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσουμε Προσωπικά σας Δεδομένα για την επίλυση των διαφορών, την αντιμετώπιση προβλημάτων και την επιβολή τυχόν πολιτικών και κανόνων που διέπουν τη χρήση του Ιστότοπου και για να σας ενημερώνουμε για αλλαγές στην χρήση του Ιστότοπου, στους Όρους Χρήσης αυτής και στην Πολιτική Απορρήτου.
  • Άλλοι σκοποί: Στον βαθμό που απαιτείται από τον νόμο, θα ζητήσουμε τη συγκατάθεσή σας, όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία σας για άλλους σκοπούς εκτός των όσων αναφέρονται ανωτέρω.

Η παροχή από την πλευρά σας των Προσωπικών σας Δεδομένων είναι εθελοντική. Ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις, αν δεν μας δώσετε τα Προσωπικά σας Δεδομένα, δεν θα είστε σε θέση να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες ή κάποιες από τις Υπηρεσίες μας.

10. Αποκάλυψη των Προσωπικών σας Δεδομένων

Δεν πωλούμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα σε τρίτους, ούτε και παραχωρούμε σε τρίτους άδειες για να τα χρησιμοποιούν για λογαριασμό τους. Ωστόσο, κατά τη συνήθη πορεία των εμπορικών δραστηριοτήτων μας μπορεί να μοιραστούμε κάποια από τα Προσωπικά σας Δεδομένα με:

  • περιορισμένο αριθμό του προσωπικού και των υπαλλήλων μας στα τμήματα marketing, πωλήσεων, εξυπηρέτησης πελατών και τεχνικό τμήμα, στο βαθμό που είναι αναγκαίο για να σας παρέχουμε τις Υπηρεσίες
  • τρίτους συνεργάτες μας που ενεργούν για λογαριασμό μας σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική (κατά τα ειδικότερα οριζόμενα κατωτέρω) ή όπως επιτρέπεται ή απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία Προσωπικών Δεδομένων.

Μπορείτε να ζητήσετε την πλήρη λίστα των εκτελούντων την επεξεργασία για λογαριασμό μας αποστέλλοντας γραπτό αίτημά σας στην διεύθυνση που αναφέρεται στο τέλος της παρούσας Πολιτικής.

10.1- Εταιρείες παροχής υπηρεσιών

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τρίτους παρόχους υπηρεσιών (π.χ. παρόχους web hosting, παρόχους διαχείρισης δεδομένων) για να διαχειρίζονται μία ή περισσότερες πτυχές των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας ή της παράδοσης προσωπικών πληροφοριών για λογαριασμό μας. Όταν κάνουμε χρήση μιας εξωτερικής εταιρείας ή συνεργάτη, χρησιμοποιούμε συμβατικές δεσμεύσεις ή άλλα κατάλληλα μέσα για να εξασφαλίσουμε ότι τα Προσωπικά σας Δεδομένα χρησιμοποιούνται με τρόπο που να συνάδει με την παρούσα Πολιτική και την κείμενη νομοθεσία.

10.2- Αποκάλυψη σύμφωνα με το νόμο

Μπορούμε να αποκαλύψουμε Προσωπικά σας Δεδομένα, όπως επιτρέπεται ή απαιτείται από το νόμο. Για παράδειγμα, μπορεί να υποχρεωθούμε να αποκαλύψουμε και να ανακοινώσουμε Προσωπικά σας Δεδομένα σύμφωνα με δικαστική απόφαση, εισαγγελική διαταγή ή παραγγελία ή απόφαση άλλου προσώπου ή διοικητικού οργάνου με εκ του νόμου αρμοδιότητα να υποχρεώσει την αποκάλυψη τέτοιων πληροφοριών. Αν έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι Προσωπικά σας Δεδομένα θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα στην έρευνα για ανάρμοστη ή παράνομη δραστηριότητα, μπορεί να αποκαλύψουμε τέτοιες πληροφορίες σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου ή άλλες κατάλληλες ερευνητικές αρχές.

11. Δικαίωμα ενημέρωσης, πρόσβασης, εναντίωσης και διαγραφής

11.1

Αναφορικά με τα Προσωπικά σας Δεδομένα διατηρείτε μεταξύ άλλων τα δικαιώματα ενημέρωσης, πρόσβασης, εναντίωσης και διαγραφής («δικαίωμα στη λήθη»), όπως ειδικότερα ορίζονται στα άρθρα 13-22 του Κανονισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα Προσωπικά σας Δεδομένα που διατηρούμε σε βάσεις δεδομένων για να τροποποιείτε, να διορθώνετε ή να ενημερώνετε αυτά τα δεδομένα, ακόμα και για να αντιτάσσεστε – ανά πάσα στιγμή και για οποιονδήποτε λόγο – στην επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων που σας αφορούν, καθώς και για να ανακαλέσετε την όποια συγκατάθεσή σας αναφορικά με την επεξεργασία αυτών ή και να ζητήσετε την οριστική διαγραφή τους από τα αρχεία της Εταιρείας. Για να το πραγματοποιήσετε αυτό παρακαλούμε ακολουθήστε τα βήματα που θα αναφέρονται κάθε φορά στο μήνυμα που θα παραλάβετε μέσω του σχετικού μέσου επικοινωνίας (όπως το e-mail ή τα μηνύματα sms).

11.2

Αν θέλετε να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας από όλα τα ενημερωτικά μηνύματά μας (newsletter) καθώς και τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των Προσωπικών Δεδομένων σας για σκοπούς μάρκετινγκ, προώθησης προϊόντων ή/και υπηρεσιών, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον σύνδεσμο ανάκλησης συνδρομής (‘unsubscribe’) όπως αναφέρεται στα μηνύματα που θα έχετε παραλάβει. Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών μας μέσω e-mail, στο: privacy@semprevivahellas.com

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορεί να χρειαστεί να σας ζητήσουμε να επαληθεύσετε την ταυτότητα σας πριν προχωρήσουμε στην διεκπεραίωση του αιτήματός σας.

11.3

Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να ζητήσετε να διαγραφούν οριστικά τα Προσωπικά σας Δεδομένα που διατηρούμε στα αρχεία μας, κατόπιν επικοινωνίας με το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών μας μέσω e-mail, στο: privacy@semprevivahellas.com.

Από την πλευρά μας, θα απαντήσουμε μέσα σε τριάντα (30) εργάσιμες ημέρες από την λήψη του αιτήματός σας. Σε περίπτωση που δεν απαντήσουμε ή η απάντησή μας δεν θεωρηθεί από εσάς ικανοποιητική, έχετε το δικαίωμα να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και να ζητήσετε την εξέταση της απάντησής μας ή της παράλειψης ενέργειάς μας.

11.4 - Σε περίπτωση αιτήματος διαγραφής από εσάς:

  1. Θα παύσουμε να χρησιμοποιούμε και να κάνουμε διαθέσιμα τα Προσωπικά σας Δεδομένα (έκτος αν προβλέπεται ή απαιτείται διαφορετικά από τον νόμο).
  2. Θα διαγράψουμε όλα τα Προσωπικά σας Δεδομένα από τις βάσεις δεδομένων μας, εκτός από αυτά που περιέχονται σε ηλεκτρονικά μηνύματα, αλληλογραφία ή άλλα έγγραφα που μπορεί να κρατήσουμε για να μπορούμε να αποδείξουμε τους όρους της συμβατικής μας σχέσης μαζί σας ή όπως άλλως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
  3. γ) Λαμβάνοντας υπόψη τη διαθέσιμη τεχνολογία και το κόστος εφαρμογής, θα λάβουμε εύλογα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για να ενημερώσουμε άλλους εκτελούντες την επεξεργασία που επεξεργάζονται για λογαριασμό μας Προσωπικά Δεδομένα σας κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα ανωτέρω, ότι ζητήσατε τη διαγραφή από αυτούς (τους εκτελούντες την επεξεργασία) τυχόν συνδέσμων με τα δεδομένα αυτά ή αντιγράφων ή αναπαραγωγών των εν λόγω Προσωπικών Δεδομένων σας.

 

Παρακαλώ σημειώστε ότι μπορεί να χρειαστεί να σας ζητήσουμε να επαληθεύσετε την ταυτότητα σας πριν προχωρήσουμε στο ανωτέρω αίτημα σας.

12.1- Περίληψη των δικαιωμάτων σας σύμφωνα με το Εφαρμοστέο Δίκαιο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Στα πλαίσια του σεβασμού της ιδιωτικής/προσωπικής σας ζωής, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ότι τα Προσωπικά σας Δεδομένα τηρούνται σύμφωνα με το Εφαρμοστέο Δίκαιο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καθώς και σύμφωνα με κάθε άλλη εφαρμοστέα σχετική νομοθεσία. Σε αυτό το πλαίσιο εγγυόμαστε ότι τα Προσωπικά σας Δεδομένα θα:

(α) Επεξεργάζονται δίκαια και νόμιμα. Συγκεκριμένα θα επιδεικνύουμε διαφάνεια όσον αφορά την επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων.

(β) Συλλέγονται μόνο για σαφείς και νόμιμους σκοπούς και δεν επεξεργάζονται περαιτέρω με τρόπο ασυμβίβαστο με αυτούς τους σκοπούς. Σε περίπτωση που αποφασίσουμε να επεξεργαστούμε περαιτέρω Προσωπικά σας Δεδομένα τότε είναι απαραίτητη η ρητή συγκατάθεσή σας.

(γ) Είναι συναφή, πρόσφορα, και όχι περισσότερα από όσα κάθε φορά απαιτείται εν όψει των σκοπών της επεξεργασίας. Θα συλλέγουμε και θα διατηρούμε Προσωπικά σας Δεδομένα, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση λειτουργικών και διοικητικών προϋποθέσεων ή για τη συμμόρφωση μας με οποιαδήποτε νομική υποχρέωση.

(δ) Είναι ακριβή και, εφόσον χρειάζεται, υποβάλλονται σε ενημέρωση/ διόρθωση κατόπιν σχετικού αιτήματός σας.

(ε) Θα διατηρούνται σε μορφή που επιτρέπει τον προσδιορισμό της ταυτότητας σας και όχι για περισσότερο χρόνο από ότι χρειάζεται για τους σκοπούς που συλλέχθηκαν ή για τους σκοπούς που επεξεργάστηκαν στη συνέχεια.

(στ) Επεξεργάζονται σύμφωνα με τα δικαιώματα του υποκείμενου των Προσωπικών Δεδομένων όπως αυτά τα δικαιώματα έχουν καθιερωθεί από το Εφαρμοστέο Δίκαιο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (δικαίωμα της ενημέρωσης για την επεξεργασία που αναλήφθηκε, το δικαίωμα πρόσβασης στα Προσωπικά Δεδομένα, το δικαίωμα αντίρρησης/περιορισμού στη χρήση/επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων, δικαίωμα προσωρινής δικαστικής προστασίας, δικαίωμα υποβολής καταγγελίας σε εποπτική αρχή, δικαίωμα στη φορητότητα και στον περιορισμό της επεξεργασίας, δικαίωμα στην ενημέρωση σε περίπτωση αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων/κατάρτισης προφίλ του χρήστη των Υπηρεσιών).

(ζ) Θα εφαρμόζονται κατάλληλα τεχνικά και διοικητικά μέτρα εναντίον της αυθαίρετης ή παράνομης επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων και εναντίον της τυχαίας απώλειας ή καταστροφής ή βλάβης αυτών στο πλαίσιο δραστηριότητας της Εταιρείας.

(η) Τα Προσωπικά σας Δεδομένα δεν θα μεταβιβάζονται από Εμάς σε χώρες που βρίσκονται εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έκτος αν έχετε δώσει την συγκατάθεσή σας και μόνο αν έχει καθιερωθεί και εφαρμοστεί ένα ανάλογο επίπεδο προστασίας των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των υποκειμένων Προσωπικών Δεδομένων σχετικά με την διαχείριση των εξαγομένων δεδομένων.

(θ) Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων: Σύμφωνα με τον Κανονισμό, ως το υποκείμενο των Προσωπικών σας Δεδομένων διατηρείτε το δικαίωμα στη φορητότητα αυτών και συγκεκριμένα το δικαίωμα να λαμβάνετε τα Προσωπικά Δεδομένα που σας αφορούν και τα οποία έχετε παράσχει σε Εμάς ως τον υπεύθυνο επεξεργασίας, σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, καθώς και το δικαίωμα να διαβιβάζετε τα εν λόγω δεδομένα σε νέο υπεύθυνο επεξεργασίας χωρίς αντίρρηση μας, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στο άρθρο 20 του Κανονισμού. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν φέρουμε καμία ευθύνη για την επεξεργασία των δεδομένων από τον νέο υπεύθυνο επεξεργασίας στον οποίο θα αποσταλούν τα Προσωπικά σας Δεδομένα ούτε και για την ποιότητα των δεδομένων που θα μεταφερθούν, πέρα από τα όσα υποχρεούμαστε βάσει του Κανονισμού. Ως ο υπεύθυνος επεξεργασίας θα πρέπει να εξακριβώσουμε την ταυτότητα σας πριν προχωρήσουμε στα ανωτέρω. Το δικαίωμα στη φορητότητα –αν ασκηθεί- δεν αναιρεί τα λοιπά δικαιώματα που προβλέπονται από τον Κανονισμό και το Εφαρμοστέο Δίκαιο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

 

Ο Ιστότοπος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προσφέρει πληροφορίες και βοήθεια σχετικά με τα δικαιώματα σύμφωνα με τον Κανονισμό και τη σχετική νομοθεσία (www.dpa.gr).

12.2- Επιγραμματικά τα βασικά σας δικαιώματα είναι τα έξης:

  • Το δικαίωμα να ενημερωθείτε σχετικά με το ποιες πληροφορίες τηρούνται από εσάς σε ηλεκτρονική μορφή και σε έγγραφα αρχεία.
  • Το δικαίωμα πρόσβασης και ενημέρωσης αναφορικά με τον σκοπό της επεξεργασίας των Προσωπικών Δεδομένων, για τους παραλήπτες ή για τις κατηγορίες παραληπτών.
  • Το δικαίωμα να ενημερωθείτε για πιθανές αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στον τρόπο επεξεργασίας από την τελευταία μας ενημέρωση σε σας.
  • Το δικαίωμα να ενημερωθείτε σχετικά με την μεθοδολογία που εφαρμόζεται στην διαδικασία αυτόματης επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων.
  • Το δικαίωμα να ενημερωθείτε σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που επιβάλλονται από τον Υπεύθυνο της Επεξεργασίας για την ασφάλεια των Προσωπικών σας Δεδομένων.
  • Το δικαίωμα να ενημερωθείτε για σχετική μεταβίβαση Προσωπικών Δεδομένων σας σε τρίτους.
  • Το δικαίωμα να λάβετε μέτρα για να σταματήσετε την επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας αν η επεξεργασία πιθανόν να σας προκαλέσει να υποστείτε σημαντική ζημία ή σημαντική ηθική βλάβη, όταν αυτό είναι αδικαιολόγητο.
  • Το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων, καθώς και να απαιτήσετε να μην χρησιμοποιούνται τα Προσωπικά σας Δεδομένα για την προώθηση διαφόρων προϊόντων και υπηρεσιών.
  • Το δικαίωμα να αποτρέψετε αποφάσεις, λαμβανόμενες σχετικά με εσάς που βασίζονται αποκλειστικά στην αυτόματη επεξεργασία (κατάρτιση προφίλ).
  • Το δικαίωμα να μπορείτε να απαιτείτε την διόρθωση ή καταστροφή Προσωπικών Δεδομένων που είναι λανθασμένα ή των οποίων την επεξεργασία δεν επιθυμείτε πλέον.
  • Το δικαίωμα στον περιορισμό της επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων, καθώς και το δικαίωμα στη φορητότητα αυτών (όταν η επεξεργασία αφορά ταυτοποιήσιμα προσωπικά δεδομένα και βασίζεται στη συγκατάθεση και στην εκτέλεση της σύμβασης).
  • Το δικαίωμα να μπορείτε να υποβάλετε αντίρρηση οποιαδήποτε στιγμή για την επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων, καθώς και το δικαίωμα να ανακαλέσετε οποτεδήποτε τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία αυτών και να αιτηθείτε την οριστική διαγραφή αυτών από τις βάσεις δεδομένων της Εταιρείας.
  • Το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας σε εποπτική αρχή.
  • Το δικαίωμα να διεκδικήσετε αποζημίωση αν έχετε υποστεί ζημία και ηθική βλάβη ως αποτέλεσμα της παραβίασης των διατάξεων του Κανονισμού.

13. Διάρκεια και χώρα αποθήκευσης των Προσωπικών σας Δεδομένων

  • Διατηρούμε τα στοιχεία σας για περιορισμένη διάρκεια δύο (2) χρόνων, αρχίζοντας από τον χρόνο της τελευταίας επικοινωνίας σας μαζί μας, εκτός εάν υφίσταται υποχρέωση για τη διατήρηση των πληροφοριών για μικρότερο/μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τον νόμο, ή εάν αυτό απαιτείται στο πλαίσιο κάποιας δικαστικής ενέργειας ή προς εκπλήρωση της συναλλακτικής μας σχέσης ή για καθαρά διοικητικούς σκοπούς της Εταιρείας.

    Εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά στην Πολιτική, οι πληροφορίες σας αποθηκεύονται και επεξεργάζονται σε χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

14. Διαδικασία Επίλυσης Διαφορών

Αν οποιοδήποτε στιγμή έχετε ερωτήσεις ή απορίες σχετικά με αυτήν την Πολιτική ή πιστεύετε πως έχουμε παραβιάσει ή μεταχειριστεί εσφαλμένα Προσωπικά σας Δεδομένα, σας παρακαλούμε να αποστείλετε άμεσα ένα μήνυμα (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: privacy@semprevivahellas.com

Εναλλακτικά, επικοινωνήστε σε οποιονδήποτε από τους τηλεφωνικούς αριθμούς: 00357-22311619 και 0030-6947890798  ώστε να επιχειρήσουμε να επιλύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία που μπορεί να έχετε.

15. Cookies

15.1 Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας και την αρμονική χρήση του Ιστότοπου χρησιμοποιούμε «cookies». Τα cookies είναι μία τεχνολογία που χρησιμοποιεί αλφαριθμητικούς κωδικούς ώστε να εγκαθιστά μια μικρή ποσότητα πληροφοριών στον υπολογιστή ενός χρήστη του Ιστότοπου, ώστε να καταστεί δυνατό για τον Ιστότοπο να αναγνωρίσει τις μελλοντικές επισκέψεις του χρήστη χρησιμοποιώντας τον ίδιο υπολογιστή/συσκευή. Για παράδειγμα, οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω των cookies χρησιμοποιούνται για να σας αναγνωρίζουμε ως προηγούμενο χρήστη του Ιστότοπου, για να προσφέρουμε εξατομικευμένο περιεχόμενο στον Ιστότοπο και πληροφορίες για τη χρήση αυτού και για να διευκολύνουμε την εμπειρία σας σε αυτόν. Μπορείτε να επιλέξετε να απορρίψετε τα cookies κατά την πρώτη επίσκεψή σας στον Ιστότοπο αλλά και μεταγενέστερα επιλέγοντας τον αντίστοιχο σύνδεσμο (link) στο κάτω μέρος του Ιστότοπου. Ωστόσο αυτό μπορεί να επηρεάσει τη χρήση του Ιστότοπου και την πρόσβασή σας σε ορισμένες λειτουργίες αυτού καθώς και σε μεταξύ μας συναλλαγές. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies που υπάρχουν στον παρόντα ιστότοπο μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

15.2 Είδη cookies που χρησιμοποιούμε

Κατωτέρω σας παρουσιάζουμε μια συνοπτική επισκόπηση των ειδών cookies που χρησιμοποιούμε και τις λειτουργίες που επιτελούν.

15.2.1. ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ COOKIES

Είναι τεχνικά απαραίτητα για την λειτουργία του Ιστότοπου γι’ αυτό και δεν έχετε την δυνατότητα να τα απορρίψετε. Σας βοηθούν στο να περιηγείστε σε κάθε  Iστοσελίδα και να βλέπετε ορισμένα χαρακτηριστικά ή να χρησιμοποιείτε βασικές λειτουργίες της.

15.2.2. COOKIES ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Τα cookies περιόδου σύνδεσης αποθηκεύονται προσωρινά στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας κατά τη διάρκεια μας της περιόδου λειτουργίας του προγράμματος περιήγησης και διαγράφονται με τον τερματισμό της περιόδου λειτουργίας του προγράμματος περιήγησης.

15.2.3. COOKIES ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΩΝ (Analytics cookies)

Χρησιμοποιούνται απευθείας από τον διαχειριστή του Ιστότοπου για την συλλογή συνολικών πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες των χρηστών που εκτελούνται στον Ιστότοπο. Συλλέγονται ανώνυμα και μόνο για στατιστικούς σκοπούς. Μας βοηθούν στο να καταλάβουμε τον τρόπο που πλοηγήστε στον Ιστότοπο καθώς και την αγοραστική συμπεριφορά σας, έτσι ώστε να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας και τις διαδικασίες αγορών ώστε να γίνονται πιο ευχάριστες σε εσάς.

 15.2.4. COOKIES ΣΤΟΧΕΥΣΗΣ

Τα cookies αυτά στοχεύουν στη δημιουργία προφίλ χρηστών, αποθηκεύουν τις προτιμήσεις σας αναφορικά με τα προϊόντα μας. Τα cookies αυτά μας επιτρέπουν να μοιραζόμαστε τις προτιμήσεις σας με τους διαφημιστές μας. Χρησιμοποιούνται για την μέτρηση της αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας καθώς και για την αποστολή διαφημιστικών μηνυμάτων σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας κατά τη διάρκεια πλοήγησης στην Ιστότοπος, π.χ. εάν επισκέπτεστε τον Ιστότοπο της Google, η διαφήμιση που θα βλέπετε θα είναι πιο σχετική με τις προτιμήσεις σας.

15.3 Αν δεν επιθυμείτε τα cookies.

Αναφορικά με τα μη αυστηρά απαραίτητα cookies, έχετε τις ακόλουθες επιλογές:

Να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας για να διαγράψετε ή να αποτρέψετε να αποθηκεύονται τα cookies στον υπολογιστή σας ή στη φορητή συσκευή σας, χωρίς τη ρητή σας συγκατάθεση. Το τμήμα «βοήθεια» στο πρόγραμμα περιήγησής σας θα σας παράσχει πληροφορίες για το πως μπορείτε να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις των cookies σας.

Να αλλάξετε τις ρυθμίσεις cookies σε σχέση με τον Ιστότοπο, ακολουθώντας τον σύνδεσμο (link) με τον τίτλο “Cookies” στο κάτω μέρος του Ιστότοπου.

16. Παρακολούθηση πληροφοριών

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε web beacons ή pixel tags για την παρακολούθηση πληροφοριών και συγκεκριμένα για την καταγραφή των χρηστών μας και τη συγκέντρωση στοιχείων και πληροφοριών σχετικά με δημογραφικά χαρακτηριστικά των χρηστών του Ιστότοπου, την επισκεψιμότητα του Ιστότοπου, στατιστικές χρήσης αυτής κ.λπ. Στη συνέχεια και εφόσον έχουμε λάβει την συγκατάθεσή σας κατά τα ανωτέρω, μπορούμε να παρέχουμε τα στοιχεία αυτά σε διαφημιστές και άλλους συνεργάτες, για την βελτίωση των Υπηρεσιών μας ή για την παροχή άλλων παράπλευρων υπηρεσιών. Κανένα από τα στοιχεία αυτά δεν μπορεί να συνδεθεί με την ταυτότητα ή άλλα Προσωπικά Δεδομένα των μεμονωμένων χρηστών. Δεδομένου ότι τα web beacons λειτουργούν όπως οποιαδήποτε άλλο αίτημα για περιεχόμενο στον Ιστότοπο, μπορείτε να τα κάνετε αναποτελεσματικά είτε με το να αποσυρθείτε από τα cookies ή αλλάζοντας τις ρυθμίσεις των cookies στον διακομηστή σας. Για δικούς μας επίσης ερευνητικούς/στατιστικούς σκοπούς μπορεί να συνδέσουμε την παρακολούθηση πληροφοριών μέσω των web beacons με Προσωπικά Δεδομένα που παρέχονται οικειοθελώς από τους χρήστες του Ιστότοπου. Όταν μια τέτοια σύνδεση γίνεται, το σύνολο των πληροφοριών που συνδέονται αντιμετωπίζεται ως Προσωπικά Δεδομένα, τα οποία ως εκ τούτου θα χρησιμοποιηθούν, επεξεργαστούν και αποκαλυφθούν σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική.

Στοιχεία επικοινωνίας διαχείρισης Προσωπικών δεδομένων του ιστότοπου semprevivahellas.com:

SEMPREVIVA LTD

Χονδρικό & Ηλεκτρονικό Εμπόριο Αρωμάτων και Καλλυντικών

VAT: CY10397255B – Ελλ.ΑΦΜ Βάση ΠΟΛ.1113/22.5.2013: 996796521

Δ.Ο.Υ: Α΄ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘ.: Λεωφ. Προδρόμου 65 – Γραφείο 702- Λευκωσία 2063 – Κύπρος

Τηλ: +357-99721669 (Κύπρος)

Τηλ: +30-694-7890-798 (Ελλάδα)

email: privacy@semprevivahellas.com