Το συχνό λούσιμο ταλαιπωρεί τα μαλλιά;

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Μία ερώτηση που έχει περάσει από το μυαλό όλων μας!

  • Πόσο συχνά να λούζω τα μαλλιά μου;
  • Θα πέσουν εάν τα λούζω κάθε μέρα;
  • Τους κάνω καλό η κακό;
  • Η μαμά μου και η γιαγιά μου πάντα με μάλωναν όταν έλουζα τα μαλλιά μου κάθε μέρα. Τί είναι σωστό;

Φίλοι μου η αλήθεια είναι ότι η απάντηση βρίσκεται στην ερώτηση:

Με τι λούζετε τα μαλλιά σας;

Σε μία αγορά με υπερπροσφορά σαμπουάν, σε όλα τα χρώματα, σε όλα τα αρώματα, για όλους τους τύπους μαλλιών και σε όλα τα μεγέθη, από 250ml μέχρι λίτρα, και με μία μεγάλη διακύμανση τιμών ερχόμαστε να διαλέξουμε τι θα χρησιμοποιήσουμε.

Είμαστε σαν τα μικρά παιδιά σε ένα κατάστημα με ζαχαρωτά. Τα θέλουμε όλα και ειδικά αυτά με τα εξωτικά αρώματα Χαβάης και τον παχύ αφρό και το ιριδίζον χρωματάκι το στο μπουκάλι. Άσε που το έχει και προσφορά στο ένα άλλο ένα δώρο! Να βάζεις  ποσότητες με τις χούφτες να το χαίρεσαι!

Κάπου εδώ ξεκινάει να προβληματίζει η ερώτηση πόσο συχνά να λούζομαι;

Τα τελευταία χρόνια με τη επιβάρυνση του κλίματος και του περιβάλλοντος, οι άνθρωποι νοιώθουν το δέρμα τους πιο ευαίσθητο.

Ας δούμε λίγο τα στοιχεία:

  • Περισσότεροι από 75 εκατομμύρια άνδρες, γυναίκες και παιδιά αντιμετωπίζουν διαταραχές του τριχωτού της κεφαλής
  • Το 97% όλων των ανθρώπων, σε κάποια φάση της ζωής του, θα αντιμετωπίσει κάποια μορφή προβλήματος στο τριχωτό: πιτυρίδα, ψωρίαση, σμηγματορροϊκή δερματίτιδα ή ξηροδερμία
  • Η εμφάνιση ενοχλητικών διαταραχών του τριχωτού της κεφαλής αυξάνεται αλλά με ιδιαίτερη συχνότητα εμφανίζεται και η έντονη λιπαρότητα
  • Ένα μη υγιές τριχωτό της κεφαλής μπορεί να οδηγήσει στην τριχόπτωση

Άρα η ερώτηση δεν είναι πόσο συχνά να λούζομε αλλά με τι να λούζομε;

Διαλέξτε ένα σαμπουάν που θα καθαρίζει απαλά τα μαλλιά σας , θα σέβεται το pH του δέρματος σας με στοιχεία που δεν αφήνουν κατάλοιπα, που είναι PureZero, δεν περιέχει βλαβερά DEA-ΜΕΑ-SLS και σας παρέχει UVA/UVB προστασία.

Ο τύπος των μαλλιών σας παίζει ρόλο στην επιλογή του σαμπουάν σας, καθώς τα περισσότερα σαμπουάν εξειδικεύονται σε λεπτά, χοντρά, ξηρά,κανονικά κλπ. μαλλιά.

Τα εκχυλίσματα βοτάνων, τα φυσικά στοιχεία, ο σεβασμός στην υδρολιπιδική επικάλυψη του τριχωτού, η συμπυκνωμένη σύνθεση, οι πιστοποιήσεις που έχει για να κυκλοφορεί στην αγορά το σκεύασμα που έχετε επιλέξει να χρησιμοποιείτε είναι βασικά στοιχεία που πρέπει να ξέρετε. Και μην ξεχνάτε!! Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος μας και απορροφά πολλές ουσίες που έρχονται σε επαφή μαζί του. Καλό είναι να επιλέγετε σαμπουάν που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως αφρόλουτρα.

Εάν έχετε ευαίσθητο τριχωτό θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα καλό conditioner που θα επαναφέρει το Ph του δέρματος στο φυσιολογικό επίπεδο, μετά το λούσιμο.

Επανερχόμαστε λοιπόν στο ερώτημα!

Το συχνό λούσιμο ταλαιπωρεί τα μαλλιά;

Όχι, δεν ταλαιπωρεί τα μαλλιά, εφόσον σέβεστε το τριχωτό κεφαλής και τα μαλλιά σας επιλέγοντας τα σωστά προϊόντα. Λουστείτε άφοβα και όσο συχνά θέλετε!

Άλλα Προτεινόμενα Άρθρα